Kiropraktikk

Kiropraktoren har sitt virke innen diagnostikk, behandling og forebygging av feilfunksjoner i bevegelsesapparatet.

Samtidig vurderer vi effekten av dette på nervesystemet og individets generelle helsetilstand. Behandlingen baseres i stor grad på manuelle metoder. Kiropraktikk er altså mer enn en behandlingsform. Det er først og fremst en profesjon av godt skolerte primærhelsekontakter som brenner for å gjøre det beste de kan for at du skal kunne få en bedre hverdag.

For alle aldre!

Kiropraktoren ser pasienter i alle aldre fra tidlig spedbarnsalder til alderdom. Kiropraktoren vil gi deg en grundig undersøkelse for å sette opp en individuell tilpasset behandlingsplan, og har også muligheten til å henvise deg til røntgen og MR, samt å sykemelde deg.

Mer enn bare rygg- og nakkeplager

Kiropraktikk kan i tillegg til ryggplager, hjelpe mot hodepine, svimmelhet, nakkesmerter, skulder- og armsmerter, brystsmerter, bekkensmerter, hoftesmerter, kne-, ankel- og fotsmerter med mer.

Hos kiropraktoren

Kiropraktoren vil først ta en grundig gjennomgang av din sykehistorie viderefulgt av en god klinisk undersøkelse. Hvis det er behov for videre henvisning kan kiropraktoren henvise til legespesialist, røntgen, MR, CT og ultralyd. Etter å ha funnet frem til den mest sannsylige årsaken til ditt problem og eventuelt en diagnose, vil du som pasient bli informert om veien videre. Hvilken behandlingsform som benyttes avhenger av problemets art, og har generelt som mål å dempe smertene, øke funksjonen og aktivitets–toleransen. Kiropraktor kan undersøke og behandle med refusjon uten henvisning fra lege. En av de viktigste delene av konsultasjonen er råd og veiledning for videre aktivitet, eventuell forebyggende trening og tilpasninger. Les videre om noen av teknikkene vi bruker.

Fysiorerapeut

En fysioterapeut arbeider forebyggende og terapeutisk med skader og sykdommer i muskel- og skjelettsystemet som gir smerter og/eller nedsatt funksjon. I fysioterapibehandlingen arbeides det med kropp og bevegelse for å fremme god helse hos pasienten

les mer

Laserbehandling

Laserbehandlingen hjelper kroppen til å redusere betennelse og smerte. Laserlyset tilfører det skadede området energi og stimulerer kroppens egne tilhelningsprosesser. Behandlingen er skånsom og passer for flere forskjellige medisinske tilstander.

les mer