Kiropraktikk

Kiropraktoren har sitt virke innen diagnostikk, behandling og forebygging av feilfunksjoner i bevegelsesapparatet.

Samtidig vurderer vi effekten av dette på nervesystemet og individets generelle helsetilstand. Behandlingen baseres i stor grad på manuelle metoder. Kiropraktikk er altså mer enn en behandlingsform. Det er først og fremst en profesjon av godt skolerte primærhelsekontakter som brenner for å gjøre det beste de kan for at du skal kunne få en bedre hverdag.

For alle aldre!

Kiropraktoren ser pasienter i alle aldre fra tidlig spedbarnsalder til alderdom. Kiropraktoren vil gi deg en grundig undersøkelse for å sette opp en individuell tilpasset behandlingsplan, og har også muligheten til å henvise deg til røntgen og MR, samt å sykemelde deg.

Mer enn bare rygg- og nakkeplager

Kiropraktikk kan i tillegg til ryggplager, hjelpe mot hodepine, svimmelhet, nakkesmerter, skulder- og armsmerter, brystsmerter, bekkensmerter, hoftesmerter, kne-, ankel- og fotsmerter med mer.

 Hos kiropraktoren

Kiropraktoren vil først ta en grundig gjennomgang av din sykehistorie viderefulgt av en god klinisk undersøkelse. Hvis det er behov for videre henvisning kan kiropraktoren henvise til legespesialist, røntgen, MR, CT og ultralyd. Etter å ha funnet frem til den mest sannsylige årsaken til ditt problem og eventuelt en diagnose, vil du som pasient bli informert om veien videre. Hvilken behandlingsform som benyttes avhenger av problemets art, og har generelt som mål å dempe smertene, øke funksjonen og aktivitets–toleransen. Kiropraktor kan undersøke og behandle med refusjon uten henvisning fra lege. En av de viktigste delene av konsultasjonen er råd og veiledning for videre aktivitet, eventuell forebyggende trening og tilpasninger.

Kiropraktikk

Nålebehandling / dry needling

Innenfor muskel og skjelett behadling brukes nåler til å behandle smerter fra triggerpunkt ved å sette en tynn nål enten i selve muskelen eller superficielt over det bestemte triggerpunktet.

les mer

Traksjonsbehandling

Behandlingsteknikk hvor to leddflater trekkes rolig fra hverandre for å løsne spenninger i ledd, nakke og rygg.

les mer

Mobilisering

Leddmobilisering har som mål å opprette normal eller bedret smertefri bevegelighet i et stivt eller vondt ledd eller område.

les mer

Leddmanipulasjon

Dette er teknikken hvor vi «knekker» på leddet. Her er det heldigvis ingenting som egentlig knekker.

les mer